Opdrachtgevers

Steeds meer opdrachtgevers zijn op zoek naar vrouwelijk talent, dat zich volgens vele managers en directeuren over het algemeen moeilijk laat vinden. De praktijk van Trenzar wijst echter anders uit. Zij heeft uitstekende ervaringen met het inpassen van vrouwelijke executives in managementorganisaties. Trenzar heeft een ruim bestand met hoogopgeleide vrouwen die reeds ruime ervaring hebben opgedaan in managementfuncties. Het zijn vrouwen met ambitie, die een opleiding hebben gehad op hogeschool of universiteit. Vrouwen die klaar zijn om op executive niveau te acteren en er veel voor over hebben om in organisaties te slagen.

Trenzar zoekt die vrouwen voor u op, of kan ze soms aanbieden vanuit haar netwerk. Van de betrokken vrouwen maken we eerst een ‘bijsluiter’, die exact aangeeft wat hun ervaring, vaardigheden en potenties zijn. Deze typologie komt tot stand dankzij ons Personal Branding Plan, dat tevens een voorbereiding vormt op de functie bij uw organisatie.

Persoonlijk
Trenzar start met een persoonlijk gesprek met de directie van de organisatie. Daarin inventariseren we de cultuur van de onderneming ten aanzien van het werken met vrouwelijke executives. In sommige gevallen blijkt het nodig de organisatie daarin te begeleiden en te adviseren. Uiteindelijk brengt Alter Ego de female executive en uw organisatie bij elkaar.

Een vrouw. Wat nu?
Dat organisaties moeilijk vrouwen in managementfuncties plaatsen wil nog wel eens liggen aan de wijze waarop organisaties gewend zijn om (nieuwe) functies in te vullen. Er zijn diverse redenen waarom het moeilijk zou zijn te integreren in het bedrijfsleven , wijst een onderzoek van het onafhankelijke Britse Institute For Employment Studies (http://www.employment-studies.co.uk/) uit. Zo is de managementstijl van veel ondernemingen mannelijk, waarbij er meestal niet aan wordt gedacht om vrouwen aan te trekken in nieuwe of openvallende functies. Over het algemeen zijn mannelijke managers geneigd om mensen aan te trekken die op henzelf lijken. Ergo: een vrouw komt er in hun zoektocht naar een geschikte kandidaat vrijwel niet aan te pas. Er zijn ook managementfuncties die als typisch mannelijk worden beschouwd, maar die wel degelijk door vrouwen uitgevoerd zouden kunnen worden. Ook ‘gedoe met de kinderen’ is een vooroordeel dat het aannemen van vrouwen in de weg staat, terwijl dat in de praktijk geen probleem is in het functioneren van vrouwen. Het samenwerken tussen mannen en vrouwen op managementniveau biedt grote voordelen voor organisaties; de sfeer verbetert en het rendement neemt toe. Daar waar vrouwen gewenst zijn, is Trenzar het alternatief.

203